banner organisatie

NIEUWS

Denise Eygendaal hoogleraar orthopedie

Woensdag 2 november 2016 sprak professor Denise Eygendaal tijdens de oratie in Amsterdam haar rede uit met als titel: "De elleboog: exclusief, effectief en essentieel."
Hierin legde zij onder andere de belangrijke rol uit van een goed functionerend ellebooggewricht, pleitte zij voor betere preventie van elleboogklachten bij kinderen en gaf adviezen tot verbetering van de opleiding van orthopeden.
De werkgroep is zeer trots op de eerste vrouwelijke hoogleraar in de orthopedie met als leerstoel: bijzonder hoogleraar orthopedie, in het bijzonder de elleboog. Voor de volledige tekst van de rede klik hier.


Dr. Tjarco Alta wint travelling fellowship

Binnen de European Society for Surgery of the Shoulder and Elbow (SECEC) bestaat er een tweejaarlijks travelling fellowship naar de USA gedurende 5 weken, waarbij de fellow 7 gerenommeerde schouder- en elleboogcentra bezoekt. 
In een pittige competitie met andere europese kandidaten (waarbij uitsluitend wordt gekeken naar de wetenschappelijke prestaties) heeft dr. Tjarco Alta, orthopedisch chirurg in het Spaarne Gasthuis, dit fellowship gewonnen. Hij zal hiervoor, samen met de Belgische collega orthopedisch chirurg dr. Alexander van Tongel, eind september naar de USA reizen en eind oktober 2016 weer terugkomen naar Nederland.


De Didier Patte prijs 2015 uitgereikt aan Tjarco Alta

Op 19 september werd aan Tjarco Alta tijdens het jaarlijks Europees congres van de SECEC/ESSSE de Didier Patte prijs uitgereikt.
Deze prijs is een prijs voor het beste wetenschappelijke artikel op het gebied van de schouder en de elleboog in Europa en wordt eens per twee jaar uitgereikt.
In 2013 werd deze prijs gewonnen door een ander lid van deze werkgroep, Derk van Kampen.


Werkgroep Schouder en Elleboog wordt Dutch Shoulder and Elbow Society

Per september 2015 is de website van de Werkgroep Schouder en Elleboog tweetalig. Gezien de toename van de internationale contacten en activiteiten, als mede de steeds nauwere contacten met zusterorganisaties, was er behoefte aan informatieverstrekking in het Engels.
Ofschoon onder de Engelse naam al contact onderhouden werd met (zuster) organisaties, zal de naam Dutch Shoulder and Elbow Society vanaf nu meer prominent gevoerd worden. Voor de Nederlanse versie van de website zal de term werkgroep voorlopig gehandhaafd worden.Orthopeed Denise Eygendaal wint topartsenverkiezing 2014

De Werkgroep is trots dat een van haar leden, orthopedisch chirurg en ervaren elleboogchirurg, Denise Eygendaal uit het Amphia Ziekenhuis in Breda, is verkozen tot dé Toparts van 2014. De Topartsenverkiezing, georganiseerd door Mednet en de Orde van Medisch Specialisten (OMS), is een verkiezing voor en door medisch specialisten. Na een spannende nominatieronde en juryselectie kon er in de afgelopen maanden gestemd worden op tien genomineerde artsen. Denise Eygendaal won de verkiezing overtuigend met 24% van de ruim 1100 uitgebrachte stemmen. (13 maart 2014)
Lees artikel >>


Schouder- en elleboogprothesen per 1 januari in landelijke database!

Op 1 januari 2014 is, in navolging van de heup- en knieprothesen, gestart met de registratie van schouder- en elleboogprothesen. Dit houdt in dat wanneer een prothese wordt geplaatst, de gegevens van die prothese geregistreerd worden in een landelijke database. Het streven is om alle prothesen in de toekomst landelijk te registreren om zodoende een goed overzicht te krijgen van de kwaliteit en de levensduur van prothesen. Met deze stap is een al jaren lang bestaande wens van de werkgroep in vervulling gegaan. (zie voor meer info: www.lroi.nl)


De Werkgroep Schouder en Elleboog (WSE) heeft een website!

De WSE bestaat al ruim 10 jaar, maar miste tot nu toe een duidelijk digitaal gezicht. Met vers bloed in het bestuur zijn er nieuwe uitdagingen geformuleerd, waarvan een website er één is. Met trots presenteren we deze nieuwe site. Misschien zult u hier en daar verbeterpunten tegen komen. Graag dagen wij u uit uw commentaar met ons te delen met als doel de site te kunnen optimaliseren. Via de knop "contact" rechtsboven kunt u uw commentaar op de site aan ons kenbaar maken.