Dit is de startpagina van de Werkgroep Schouder en Elleboog. De Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) is de overkoepelende vereniging van orthopedisch chirurgen in Nederland. De NOV kent onderverenigingen (werkgroepen) die zich specifiek richten op een deelgebied van de orthopedie. De orthopeden die bij een werkgroep aangesloten zijn, hebben dan ook een specifieke belangstelling voor en kennis van dat deelgebied binnen de orthopedie. De orthopeden die lid zijn van de Werkgroep Schouder en Elleboog (WSE) zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van problemen van de schouder en de elleboog.

afbeelding3

De combinatie tussen schouder-, elleboog- en armklachten komt veel voor (ketenprobleem), vandaar dat de werkgroep zich richt op de klachten van de hele arm en in het bijzonder van de genoemde gewrichten. Ook klachten van de nek en het schouderblad worden vaak als onderdeel van deze ketenproblematiek van de arm gezien.

De kennis over schouder- en elleboogproblemen en de behandelmogelijkheden daarvan in het algemeen is de laatste 15 jaar enorm toegenomen. Er valt te verwachten dat deze kennis de komende jaren nog verder zal groeien.